• darkblurbg

Vloersoorten

De designvloeren voor de zakelijke markt zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Deze lagen hebben elk hun eigen functie. De onderste laag is de laag die verlijmd wordt met de ondervloer. Daarom is deze laag sterk en grof, waardoor de vloer goed hecht en een stevige basis heeft. De laag hierboven op is iets zachter van structuur en geeft de vloer zijn dempende functionaliteiten. Vervolgens is hierop de filmlaag aangebracht. Dit geeft de vloer zijn design. Om het design door de jaren heen goed te behouden, zijn er beschermingslagen aangebracht op de vloer. Dit zijn sterke pvc en PU beschermlagen die de vloer beschermen tegen krassen en stoten.

Zowel de pvc Spits Thuis als pvc Spits Zakelijk vloeren zijn heterogene pvc vloeren. Dit houdt in dat de vloeren uit meerdere lagen opgebouwd zijn. De vloeistofdichte Spits Zakelijk vloeren zijn homogene pvc vloeren. Het verschil tussen heterogeen en homogeen is dat een homogeen door-en-door van hetzelfde design is voorzien.

Specificaties pvc Spits Zakelijk

Er zijn pvc stroken en pvc tegels. Alle vloeren die hieronder vallen hebben een dikte van 2,5 millimeter en een slijtlaag van 0,55 millimeter. In totaal zijn er tien verschillende maten en vier hoofddesigns. De designs bestaan hoofdzakelijk uit betonlook, houtlook, natuursteen en tapijtlook. Hieronder staan de verschillende afmetingen.

Pvc stroken

 

Pvc tegels

Lengte

Breedte

 

Lengte

Breedte

91,4 cm

10,2 cm

 

45,7 cm

30,5 cm

91,4 cm

15,2 cm

 

45,7 cm

45,7 cm

91,4 cm

22,8 cm

 

 60 cm

 60 cm

121,9 cm

18,3 cm

 

61 cm

30,5 cm

121,9 cm

22,8 cm

 

91,4 cm

45,7 cm

Specificaties vloeistofdichte vloeren

De tegels hebben een lengte en breedte van 49,0 maal 49,0 centimeter. In principe zijn de tegels in bijna alle kleuren verkrijgbaar. Maar meestal wordt antraciet of zwart gekozen. Voor de lasveters geldt hetzelfde qua kleuropties. Hierbij wordt wel vaker een van de vloer afwijkende kleur gekozen. Uiteraard is het aan u wat u prefereert. Hieronder volgen de technische specificaties.

Specificatie

Waarde

Afmeting

490 x 490 x 10 mm

Gewicht

3,5 kg

   

Chemische weerstand

Schaal 0 tot 3 (EN 423)

Rolstoel/ bureaustoel krasbestendigheidstest

5.000 rotaties, geen beschadiging, 25.000 rotaties, geen beschadiging

Drukweerstand/ puntbelasting

0,13 (± 0,01) mm

Statische oplading

-1,7² kV (EN 1815)

Warmte doorlaadbaarheid

0,07 KW/M2 (ISO8302)

Elektrische weerstand horizontaal

5 x 10¹° Ohm (EN 1081)

Elektrische weerstand verticaal

4 x 10¹° Ohm (EN 1081)

Treksterkte

-N/10mm

   

CE Veiligheidscriteria

 

Vlamwerendheid

Klasse Cfl-s1 (EN ISO 11925-2:2002 / EN ISO 9239), Klasse Efl (EN 13501-1:2002)

Gladheid/ slip

R11-R12 (EN 13893)

Legsoorten

Bij het leggen van de vloer kunt u kiezen uit verschillende legverbanden. Een legverband wordt ook wel een legvorm of legpatroon genoemd. Voor de stroken, tegels en visgraatvloeren worden andere legverbanden toegepast. Zo is het halfsteens-, en volsteensverband erg populair onder tegels en is het willekeurige- en het trapsgewijze verband erg populair bij de strokenvloeren.

Over het algemeen onderscheiden we bij Spitsvloeren de volgende legverbanden:

  • Het blokverband
  • Het elleboogverband
  • Het halfsteensverband
  • Het ladderverband
  • Het willekeurige/ randomverband
  • Het visgraatverband

Welke type vloer heb ik nodig

Het type vloer dat u nodig heeft, hangt sterk af van de toepassing en de functie van de vloer. Het is dus erg van belang om rekening te houden met de intensiviteit van het gebruik, de mensen die er gebruik van maken, de vloeistoffen/ materialen die ermee in aanraking komen en daarnaast ook de uitstraling die de vloer teweeg brengt. Een tandarts vloer moet bijvoorbeeld steriel en schoon ogen, dit voegt waarde toe aan de functionaliteit en verbetert de uitstraling richting klanten.

Kortom, deze vraag is lastig te beantwoorden zonder gedetailleerde informatie. Daarom zullen we u altijd vragen naar een zo duidelijk mogelijke situatieschets. Hierin moet naar voren komen wat uw wensen en behoeften zijn met betrekking tot de vloer. Vervolgens zullen wij goed met u meedenken over welk type vloer voor u geschikt is.

Plaatsen van uw vloer

Plaatsen PVC vloer

Voorbewerking

Tijdens het voorbewerken wordt de ondervloer dusdanig bewerkt dat hij stofvrij en egaal is. Als de vloer stofvrij is, zal de lijm beter hechten. Als de vloer egaal is, zal de pvc vloer het beste tot zijn recht komen. Spitsvloeren heeft alle expertise, egalisatiematerialen en machines in huis om de ondervloer perfect vlak en stofvrij te maken.

Plaatsen

Nadat de ondervloer voorbewerkt is, kan de lijm aangebracht worden. Wanneer deze mat is, is het tijd om de stroken of tegels te plaatsen. Dit kan in elk gewenst legpatroon. Denk aan bijvoorbeeld een trapsgewijs verband, halfsteensverband of het populaire willekeurige verband.

Nabewerking

Om de vloer mooi af te werken, kunt u kiezen voor bijpassende voegstrips en plinten. Voegstrips zijn een soort biezen die de stroken of tegels van elkaar scheiden. Plinten zorgen voor een rechte afwerkingen bij de wand en minder schade aan de wand en vloer.

 

Plaatsen vloeistofdichte vloer

Voorbewerking

Alvorens de tegels geplaatst kunnen worden, is het van belang dat de ondervloer stofvrij, egaal en uitgemeten is. Dit is noodzakelijk om een stevig en recht resultaat te behalen. Met egalisatiemateriaal, schuurmachines en andere hulpmiddelen kan dit gerealiseerd worden.

Plaatsen

Wanneer de ondervloer stofvrij en egaal is, wordt de lijm aangebracht worden. De lijm moet iets droger voor de beste hechting. De tegels worden vervolgens middels een liplasverbinding met koudlas in elkaar gelegd. Vervolgens wordt de naad tussen de tegels open gefreesd om deze vervolgens met een thermisch lasapparaat dicht te lassen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van pvc lasveters die perfect samensmelten met de pvc tegels.

Nabewerking

Bij een vloeistofdichte vloer is het vaak erg gewenst om de vloer na te bewerken met bijvoorbeeld een plint of een oploopstrip. Ook afwerkingen met betrekking tot luiken of putten zijn voor ons geen probleem. Deze afwerkingen verhogen de functionaliteit van de vloer en stimuleren daarmee de levensduur.

Onderhoud

Elk type vloer vereist een ander type onderhoud. Pvc is nagenoeg onderhoudsvrij door zijn dichte oppervlak. Daarom is het overbodig om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Voor zowel de pvc stroken als de vloeistofdichte tegels is lauw water met een beetje afwasmiddel vaak al voldoende.

Mochten er toch onverhoopt beschadigingen, oneffenheden of vuiligheden op de vloer ontstaan, dan kunt u ons hiervoor altijd bereiken. Lees hierover meer onder service.

Garantie

Bij onverhoopte problemen met de vloer kunt u ons 24/7 bereiken. Problemen zullen effectief opgelost worden. Dus ook na oplevering van de vloer blijven wij actief partner. Standaard krijgt u op elke, door ons gelegde, vloer 3 jaar garantie.