• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Plaatsen van uw vloer

Plaatsen PVC vloer

Voorbewerking

Tijdens het voorbewerken wordt de ondervloer dusdanig bewerkt dat hij stofvrij en egaal is. Als de vloer stofvrij is, zal de lijm beter hechten. Als de vloer egaal is, zal de pvc vloer het beste tot zijn recht komen. Spitsvloeren heeft alle expertise, egalisatiematerialen en machines in huis om de ondervloer perfect vlak en stofvrij te maken.

Plaatsen

Nadat de ondervloer voorbewerkt is, kan de lijm aangebracht worden. Wanneer deze mat is, is het tijd om de stroken of tegels te plaatsen. Dit kan in elk gewenst legpatroon. Denk aan bijvoorbeeld een trapsgewijs verband, halfsteensverband of het populaire willekeurige verband.

Nabewerking

Om de vloer mooi af te werken, kunt u kiezen voor bijpassende voegstrips en plinten. Voegstrips zijn een soort biezen die de stroken of tegels van elkaar scheiden. Plinten zorgen voor een rechte afwerkingen bij de wand en minder schade aan de wand en vloer.

 

Plaatsen vloeistofdichte vloer

Voorbewerking

Alvorens de tegels geplaatst kunnen worden, is het van belang dat de ondervloer stofvrij, egaal en uitgemeten is. Dit is noodzakelijk om een stevig en recht resultaat te behalen. Met egalisatiemateriaal, schuurmachines en andere hulpmiddelen kan dit gerealiseerd worden.

Plaatsen

Wanneer de ondervloer stofvrij en egaal is, wordt de lijm aangebracht worden. De lijm moet iets droger voor de beste hechting. De tegels worden vervolgens middels een liplasverbinding met koudlas in elkaar gelegd. Vervolgens wordt de naad tussen de tegels open gefreesd om deze vervolgens met een thermisch lasapparaat dicht te lassen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van pvc lasveters die perfect samensmelten met de pvc tegels.

Nabewerking

Bij een vloeistofdichte vloer is het vaak erg gewenst om de vloer na te bewerken met bijvoorbeeld een plint of een oploopstrip. Ook afwerkingen met betrekking tot luiken of putten zijn voor ons geen probleem. Deze afwerkingen verhogen de functionaliteit van de vloer en stimuleren daarmee de levensduur.